lichess.org

Schaakolympiade 2022 (Chennai, India) - Verslag rustdag

De komende twee weken wordt deze blog uitgeleend aan de Belgische delegatie die actief is op de 44ste schaakolympiade in India. Zij posten op regelmatige basis een verslag over hun avonturen en resultaten in India. Veel leesplezier!

door Wiebke en Astrid Barbier

Geen geschaak vandaag dus tijd voor een tussendoortje: hoe beleven we Chennai naast het bord? Een verslag in beeld en woord.

Rustdag

De rustdag beleeft iedereen op zijn eigen manier: Daria bezoekt een museum met haar familie; Stefan verlaat zijn bed pas op 16u (na een helse Bermudaparty); Ben en Wiebke bezoeken een aantal tempels in de stad; Mher een shoppingscentrum. De rest kiest voor een rustige dag op hotel, al zijn er 's avonds wel wat gegadigden voor een 'nachtsafari' in een krokodillenpark.
image
Ben en Wiebke bij de Kapaleeshwarar Temple

imageKrokodillen spotten in het donker

image
Terugrit in een Tuk Tuk

Desserts in thema

image
image
image
image

image

Mascotte Vera

En omdat wij Belgen altijd fan zijn, nog een wist-je-datje!
1 jaar geleden kregen the Red Unicorns hun officiële mascotte: Vera. Een knuffel in de vorm van ... een rode eenhoorn (hoe kan het ook anders). Maar waarom de naam Vera? Onze mascotte is vernoemd naar de legendarische Vera Menchik. Een van de sterkste vrouwen ooit, maar jammer genoeg een beetje vergeten bij de moderne schakers. Ze is de eerste vrouw die meedeed aan de elitetoernooien bij de mannen. Zo deelde ze in 1929 in Ramsgate de tweede plaats met Akiba Rubinstein! Schakers die ooit verloren van haar, werden lid van de Vera Menchik club o.a. Euwe, Reshevsky, Najdorf en Rubinstein behoren tot deze prachtige club. (https://en.wikipedia.org/wiki/Vera_Menchik).

Reconnecting