lichess.org

Oma esittely ilmoittautuessa Pohjoisen pojat- turnaukseen

Ehdotan, että ilmoittautuessa Pohjoisen pojat turnaukseen, pelaaja esittäytyy nimimerkin takaa. Tämän luulisin lisäävän yhteisöllisyyttä. Muuten vain tietyt harvat henkilöt (sisäpiiri) tietävät keitä nimimerkkien takana on. Jarmo Peltomäki / VSS

Olisihan se hauskaa tietää myös OSSin joukkueen johtajana keitä on edes nuo OSSilaiset saatikka sitten nuo muut pelaajat. Minä kun en kuulu siihen sisäpiiriin. Tuo Nimimerkin takana -ketju ei näytä keräävän paljonkaan paljastuksia. Ja onhan itsensä esitteleminen toki hyvä tapa muutenkin. Ainaisena kyynikkona epäilen tapojen muuttumista, mutta olisihan se vaihtelua olla kerrankin väärässä.

PS. Hylkäsin tässä ensimmäistä kertaa jäsenhakemuksen. Oli outo nimimerkki, ei kuulunut yhteenkään jäsenseuraan eikä suostunut esittelemään itseänsä (lähetin hänelle siis viestin). Täytyyhän minun jotain tietää kaverista ennen hyväksymistä.

Kuten olen aikaisemminkin todennut en näe mitään järkeä siinä jos pelaaja pyrkii yhteisöön eikä halua paljastaa samalla nimeään.KokkSK:ssa ainakaan se ei onnistu.Lichesissähän nimimerkkiturnauksia riittä puskapelaajille muutenkin.Vaikka tämä ei ole mikään elämää suurempi kysymys olen Jarqen kanssa samoilla linjoilla.Tässä muutama kokksk pelaaja joka ei ilmeisesti lue tätä foorumia
isolemuri - Jouko Lahti
eerojohannes- Eero Marjusaari
soko(+Vuosiluku jota en nyt muista) -Joni Sokolov
Heinari-Ari Heinoja
superdonitsi-Toni Virrankoski
alvishope-Anton Meriläinen
varrastaja -Olavi Mörsky
Warrastaja--Vesa Seppelin
heimof -Heimö Fiskaali

Hoplaan uusi "tiukempi"-linja, hylätessään outo pyrkijä, on varmasti hyvä. Muuten tää juttu tulee hajoamaan shakillisessa mielessä, jos ei ole mitään kontrollia ketä Pojissa pelaa.

Kolme nimimerkkiä voin arvata ketä ne on: Grels, RainerF ja Peltomaa. Muut...

/Jarmo

Minä en kannata tuota pakollista itsensä esittelyä, kyseessä on kuiteski nettishakkia ja moni tykkää pelata anonyymisti nimimerkin takaa ja se heille suotakoon.

Sinänsä ei minulla ole mitään uutta tiukempaa linjaa. Olen alusta lähtien hyväksynyt Pohjoisen poikiin ne pelaajat, jotka kuuluvat johonkin kuudesta jäsenseurasta. Luotan siihen, että he ovat ns. oikeata väkeä. Lisäksi on neljä pelaajaa, jotka ovat esitelleet itsensä. Mitä tulee OSSin joukkueeseen niin olen ollut joukkueen johtajana vasta lyhyen tovin. Sitä edeltävältä ajalta on noin kymmenkunta minulle täysin arvoituksellista pelaajaa. Kai he ovat OSS-henkisiä.

Minut on hyväksytty Pohjoisen Poikiin ilmeisesti OSS henkisyyden vuoksi. Nimimerkki paljastaa sen kuka olen ja sama lukee reilusti profiilissakin. Katsokaa vaikka!
Nimimerkki minipossu ei lue näitä foorumeita. Houkuttelin hänet mukaan hyvään porukkaan ja hyvään turnaukseen.
Pauli Pakarinen, minipossu
Hänen kanssaan pelasin jo 45 vuotta sitten.

peeuukoo on pekka koski, tässä samalla ihmettelen kenen älynväläys on nimetä tiimiksi "Pohjolan pojat" lähinnä se pojat kiinnostaa, sillä ilmeisesti uhotaan me pojat tässä. Jos tiimin nimi olisi "pohjan tytöt" en varmasti liittyisi vaikka sanottaisiin että pojatkin saavat osallistua. Ei taida shakissa olla nais-asianaisia. Minusta miehinen korostus on turhaa vaikka naiset saavaatkin tiimissä pelata.

Minä olen Dr-Willyn kanssa täysin samaa mieltä on mukava pelata tuntemattomia vastaan ilman paineita ja on pelaajia jotka pelaavat tuntemattomana paremmin
Tosin minäkin nyt esittäydyin kun mielipiteet olivat melkein paheksuvia meitä nimimerkin takaa pelaavia kohtaan.

Älynväläyksen (se on siis Pohjoisen pojat) takana olen minä. Eikä tässä ole mitään miehistä uhoa takana. Tuo pojat tuli ihan alkusoinnun takia mukaan nimeen. Kyllähän täällä on mukana ainakin yksi nainen, joka ei ole kavahtanut tätä hurjaa nimeä. Nimimerkin suojissa pelaamisesta minulla ei ole yleisesti ottaen mitään vastaan. Se on yleinen tapa toki netissä. Ymmärtääkseni Jarmon ehdotuksen takana oli kaksi pointtia (Jarmo voi korjata minun tulkintaani):

1) Pohjoisen poikien järjestämät peli-illat voidaan nähdä etänä tapahtuvaksi kerhoillaksi. Tällöin on luonnollista, että porukka tuntee suurin piirtein toisensa. Ja jos pelaamaan tulee joku uusi (tässä tapauksessa outo nimimerkki), niin hän esittelee itsensä. Aivan samalla tavalla, jos vaikka meikäläinen menisi pelaamaan johonkin etelän seuran fyysiseen kerhoiltaan. Kyllä minä nimeni kertoisin. Jos minä taas pelaan muuten lichessissä yksittäisiä pelejä tai turnauksia, niin vastustaja on joku tuntematon. Silloin on kyse pelkästään pelistä nimeltä shakki. Niin kuin Jarmo totesi kysymys on yhteisöllisyyden luomisesta. Fyysisissä kerhoilloissa ne pelit ovat vain pieni osa sitä kerhoiltaa - ainakin minun mielestäni. Pohjoisen pojat on siis kerhojen yhteenliittymä, joka kokoontuu vaihtelevalla porukalla pelaamaan illoittain. Siinä sitten ennen pelejä ja pelien jälkeen poristaan keskenämme. Aivan niin kuin shakkikerho kokoontuisi omaan peli-iltaansa.

2) Henkilöllisyyden tietäminen parantaa käytöstä. Tällä tarkoitan lähinnä erilaisia peleissä tapahtuvia vähemmän hauskoja asioita. Jauhetaan torni vs. torni -loppupeliä kymmeniä siirtoja rapidissa, pelataan minuuttikaupalla luovutuskypsässä asemassa jne. Fyysisissä peli-illoissa näitä harvemmin näkee.

Ja lopuksi toivotan Pekan ja kaikki muutkin ensi viikon peli-iltoihin. Eiköhän rikota kuluneen viikon osanottomäärät.

Reconnecting