lichess.org

Schaakolympiade 2022 (Chennai, India) - Verslag ronde 3

De komende twee weken wordt deze blog uitgeleend aan de Belgische delegatie die actief is op de 44ste schaakolympiade in India. Zij posten op regelmatige basis een verslag over hun avonturen en resultaten in India. Veel leesplezier!

Ronde 3

door Wiebke Barbier

Op papier waren beide ploegen sterker dan de tegenstand en dat bewezen we ook:

  • 1 - 3 voor de heren tegen Thailand;

  • 0,5 - 3,5 voor de dames tegen Wales.

The Red Unicorns

Astrid en Wiebke stonden beide na de opening al beter. Ze hebben wel nog wat zetten moeten spelen, maar haalden de punten overtuigend binnen.

Wiebkes partij met eigen commentaar:

https://lichess.org/study/IUkhxlLu

Daria kreeg het Benko-gambiet tegen, bleef de hele partij een pion voorstaan, kon dan ook het initiatief overnemen en haar voordeel omzetten in een punt.

Hanne had goed tegenspel voor een pionoffer in de opening. Ze gebruikte wel veel tijd en in het middenspel zag ze Td6 over het hoofd waardoor de stelling moeilijk werd. In het eindspel vond ze twee keer een geniale loperzet en forceerde ze remise. Speel die loperzetten na!

https://lichess.org/study/izDwxMD1

Stefans tegenstander vergiste zich in de opening en moest dan veel tijd gebruiken om zijn fout recht te zetten, waardoor hij op het kritieke moment geen tijd meer had om de stelling uit te rekenen en afgemaakt werd door Stefan.

Mher won ook een mooie partij. Zijn eigen analyse vind je hieronder.

https://lichess.org/study/78E6czk3

Daniel stond slecht in de opening (na een dubieuze openingskeuze) en had minder ruimte. Zijn tegenstander had een goede techniek, waardoor Daniel het heel moeilijk had en uiteindelijk ook verloor.

Sim had de zetvolgorde omgedraaid, waardoor zijn tegenstander zijn repertoire niet kon spelen en veel tijd verloor in de opening. Daarna kwam Sim al snel wat beter te staan en zijn voordeel werd alleen maar groter totdat het een gewonnen eindspel was.

Volgende ronde

Morgen spelen we tegen Kyrgyzstan en Tajikistan. Ploegen waar we opnieuw tegen kunnen scoren.

Reconnecting